Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:18 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 31 Май, 2010 11:00 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
РУЛО ОТ ПИЛЕШКО ФИЛЕ С БОБ
==============================

ПРОДУКТИ:

1 голямо двойно пилешко филе - около 460 - 500 г. с кожа,
150 г. сварен и отцеден стар фасул,
около* 150 г. шпеков салам,
2 големи кисели краставички,
100 г. кашкавал,
1 ч.л. червен пипер,
2 ч.л. нишесте,
щипка лют пипер,
щипка смлян бял пипер,
1/2 връзка пресен джоджен (1/2 ч.л. сушен),
30 г. прясно масло,
2 скилидки чесън,
4 сурови яйца,
сол на вкус.


Най-напред опипваме двойното филе за евентуално останали кости и ги отстраняваме внимателно, без да нарушаваме целостта на връзката между филетата, единствено може да остане съвсем малка и плоска част от хрущяла.
Обръщаме филето с кожата надолу върху доста голямо парче хартия за печене* и го поръсваме със сол и смлян бял пипер. Покриваме го със слой домакинско фолио и много внимателно (но категорично... :) ) го начукваме, като се стремим да получим максимална и равна площ, изтънена към крайщата, като внимаваме да не го разкъсаме. Докато приготвим продуктите за плънката, оставяме покрито с домакинското фолио.

ПЛЪНКАТА:

С малко сол и лъжичката нишесте разбиваме добре суровите белтъци.
Отделно, също с малко сол, лъжичка нишесте, бял пипер и червен пипер разбиваме жълтъците.
Свареният боб разбъркваме с джоджена.
Шпековият салам обелваме и нарязваме на пръчици надлъжно, така че грамажът му се определя от дължината му, затова съм написал "около".
Трябва да се подреди по дължината на рулото, с малко по-късо от филето.
По същия начин нарязваме кашкавала и краставичките.
Объркваме боба с белтъците.

1. Отстраняваме слоя домакинско фолио и намазваме площта по средата на филето с половината от жълтъчната смес. Оставяме по 2-3 см ненамазано по крайщата.
Върху жълтъците изсипваме половината от боба с белтъците, подреждаме на ивички като ги редуваме - шпеков салам, краставичка, кашкавал, до изчерпване на количеството. Разпределяме полуразтопеното масло, смесено с начуканите скилидки чесън отгоре равномерно.
Отново покриваме с бобена смес и завършваме с жълтъците.

2. Използваме хартията за печене и завиваме рулото, като при завиването, след като сме завили вече около 2/3, *загъваме навътре страничните крайща, за да се затвори като плик и да не изтича отстрани. Дозавиваме и поставяме рулото със загънатия край надолу в тавичка, близка до размера на рулото.
Печем час и половина на 180°, по средата на фурната.
Обръщаме внимателно само веднъж, след като са изминали 50 мин. от началото на печенето.
След изпичането оставяме рулото в тавичката за около 20 мин. и едва тогава го освобождаваме от хартията за печене и вече можем да го нарежем.
Да ви е сладко! :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB