Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:10 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 15 Юни, 2010 9:43 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Една уникална рецепта!


МОЯТ "ОМЛЕТ ПО ИСПАНСКИ"
==================================
Това е най-технологичната моя рецепта.
Яденето е елементарно като продуктов състав, но е изключително важно точното спазване на описаната последователност, точните времена и температури.

ПРОДУКТИ:

5 чушки Сиврия
3 средни глави лук
4-5 средни домата
1 зелена люта чушка
1/4 ч.л. червен пипер
5-6 яйца
1 с.л. нарязан магданоз
3 с.л. олио (зехтин)
1/2 ч.л. сусамово олио


В тиган (тавичка) с диаметър 22 см. (има значение...) се поставят 3 с.л. олио.
Дъното плътно се покрива с много тънки резени лук.
Леко се запържва, без да се бърка.
4-5 средни чушки Сиврия (има значение...) нарязваме на средноголеми парчета и добавяме към лука в тигана.
След поставяне на чушките, посоляваме леко, разбъркваме и поставяме капак. Задушаваме под капак (за да не загори!) на среден огън, докато поомекнат чушките.
След като поомекнат чушките и лука, отгоре се нареждат дебели кръгчета домати (добре е да бъдат обелени) от 3-4 средно големи домата и се нарязва 1 зелена люта чушка (по желание).
Поръсва се с четвърт ч.л. червен пипер и малко сол.
Доматите се задушават до омекване под капак, след което се изпарява излишният сок без капака.
Разбиват се 5-6 яйца с малко сол и черен пипер и се изливат в тигана без да се бъркат, като се разпределят така, че да покрият цялата повърхност.
Котлонът до този момент е на трета степен (от четири), след поставяне на яйцата превключваме на първа степен за 12 мин., след което се изключва до пълното стягане на яйцата (около 15 мин.).
Докато омлетът е горещ, се напръсква със сусамовото олио и обилно се наръсва със ситно нарязания магданоз.

Много важна забележка:
Осоляването на омлета става като се соли по малко всеки слой и се слага малко сол в яйцата.
Това води до опасност от неволно пресоляване.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB