[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Вкусно и бързо ядене
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 13 Авг, 2020 4:36 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 15 Яну, 2011 10:34 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Яденето е толкова елементарно, че просто не видях смисъл да го оформям като подредена рецепта... Това е само идея с обяснение на технологията на приготвянето.
Но поне му дадох заглавие...

Много вкусно и бързо ядене

(за една порция)
Вземате 100 г. хубаво твърдо (важно е да е твърдо) сирене (аз използвах овче сирене на Маджаров, но става и краве на Лакрима, козе или биволско, не е важно толкова сиренето, колкото технологията на приготвянето му...), поставяте го в купичка и го заливате с вода, колкото да го покрие с един пръст и го поставяте в микровълновата за 5 мин. на пълна мощност.
Изваждате купичката и изваждате от водата сиренето в чинийка.
Отделно, нарязвате на много ситно парче праз около десетина см. и го посолявате леко. Оставяте го така 5 до 10 мин., за да се осоли и леко да пусне сок.
Отваряте малка кутия белени домати (аз използвах 400 мл., италиански), нарязвате ги на парченца и ги изсипвате върху праза.
Поливате с 1-2 ч.л. зехтин или олио, каквото предпочитате.
Аз предпочетох зехтин екстра върджин, какъвто ползвам (по принуждение...) вече доста години.
Сиренето единствено нарязваме на филийки, доматите само леко разбъркваме с праза и зехтина.
Препичаме си 3 филийки пълнозърнест хляб, наливаме си чаша хубаво червено вино и пристъпваме към удоволствието, наречено ядене...
Да ви е сладко!

Забележка: Така третираното сирене частично добива вида, вкуса и консистенцията на сирене Халуми.
Ако е за мезе, това сирене може да бъде поръсено с малко олио и поръсено с червен пипер, може и лют, но в случая го сервираме "натюр".


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB