ludetina написа:
Дообре ! Много изчерепателен отговор!
С две думи ,щото си е твоя работа и те кефи.
Причината да не използвам , подобни смески , е универсалният вкус , който добива всяко ястие. Лесно харесван и еднакъв.
И да , страдам от лека форма на хипохондрия и внимавам какво ям. Подправки по принцип обичам и ограничвам само количеството, за да не доминират.
Благодаря ти за търпимоста към стила ми...
Наистина, смятам, че малки дози "отрова", точно както в медицината, са лекарство и не трябва да се преекспонира излишно действието на потенциално или недоказано вредни малки дози от която и да е подправка.
И, наистина, много по голяма вреда за организма носи изяждането на препечената зачервена и хрупкава кожичка на едно печено пиле, отколкото няколко милиграма натриев глутаминат...
Но, наистина си права, че ястията добиват леко унифициран и както казваш "Лесно харесван и еднакъв" вкус. Макар, че и това е въпрос на доза. Аз ползвам само и точно тази подправка в допълнение към солта и като сол, точно заради богатия букет от аромати на зеленчуци, който не мога да внеса по друг начин в ястието.
И, не на последно място, защото е наистина много удобно.
А човек по съществото си е мързелив и обича да се движи "по линията на най-малкото съпротивление"...
Явно, не правя изключение...