ludetina написа:
Готин , извинявай, и не го приемай за заяждане моля, но каква ти е мотивацията да използваш тези гултаматови подправки? Срещнах я и в други рецепти та ми стана любопитно!
Иначе идеята за мързелива манджа, ни допада, но Маги?!?
Хм, и ти не го приемай като заяждане, но каква точно ти е мотивацията да НЕ използваш
нищожното количество натриев глутамат, който се съдържа в МАГИ - подправката?
Освен някаква форма на хипохондрия...
Извинявай, но когато за хората всяко нещо се превръща в заплаха, дори и в нищожни количества, говори или за неграмотност и безкултурие, или за неличимо психиатрично заболяване, наречено ортомания.
Доколкото те познавам твърде отдавна, нито си безграмотна, нито си безкултурна...
Може да си лудичка, но не ми изглеждаш и болна...
Нима смяташ, че яденето трябва да се готви изобщо без сол (хипертония), черен пипер (възпалява стомашната лигавица), лук, чесън лютив червен пипер, чубрица, джинджифил и куп други екзотични и родни подправка, които, поради естеството, си в големи количества дразнят нещо в организма ни?
Или - да си затваряме очите за липсата на месо в кренвиршите, за наличието на т.н. прат във всички "месни" произведения, а да вдигаме олелия до бога за някакво нищожно количество подправка, преекспонирано в медиите от некадърници като "убийствено вредно", даже смъртоносно...
Не съм вярващ, но в Библията пише:"Прекаленият светец и Богу не е драг".