[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Пилешки бутчета със зеленчуци почти конфи
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 07 Дек, 2019 2:14 pm Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Апр, 2011 10:32 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
ludetina написа:
Дообре ! Много изчерепателен отговор! :)
С две думи ,щото си е твоя работа и те кефи.
Причината да не използвам , подобни смески , е универсалният вкус , който добива всяко ястие. Лесно харесван и еднакъв.
И да , страдам от лека форма на хипохондрия и внимавам какво ям. Подправки по принцип обичам и ограничвам само количеството, за да не доминират.


Благодаря ти за търпимоста към стила ми... :(
Наистина, смятам, че малки дози "отрова", точно както в медицината, са лекарство и не трябва да се преекспонира излишно действието на потенциално или недоказано вредни малки дози от която и да е подправка.
И, наистина, много по голяма вреда за организма носи изяждането на препечената зачервена и хрупкава кожичка на едно печено пиле, отколкото няколко милиграма натриев глутаминат...
Но, наистина си права, че ястията добиват леко унифициран и както казваш "Лесно харесван и еднакъв" вкус. Макар, че и това е въпрос на доза. Аз ползвам само и точно тази подправка в допълнение към солта и като сол, точно заради богатия букет от аромати на зеленчуци, който не мога да внеса по друг начин в ястието.
И, не на последно място, защото е наистина много удобно. :)
А човек по съществото си е мързелив и обича да се движи "по линията на най-малкото съпротивление"... :P
Явно, не правя изключение... :(


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Апр, 2011 12:16 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Тъй де, дискусия трябва да има,че умря форума :).
Аз не казвам,че нивгаш не ползвам..когато съм изтървала някоя манджа и няма оправия, слагам.
Просто исках да чуя твоето мнение. В соевия сос има гултамат и го ползвам.Просто не прекалявам.По принцип съм съгласна, че крайното ограничаване не винаги е най-правилното решение.
А рецптата ,ще пробвам. :)

П.п. Само не разбрах, Вселенски закон ли ми цитираш или на Физиката ?!? ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Апр, 2011 3:54 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
ludetina написа:
П.п. Само не разбрах, Вселенски закон ли ми цитираш или на Физиката ?!? ;)


:lol: Ха-ха-ха, не е дефиниран закон, а мое наблюдение...
Но, като се позамисля, би могло да се дефинира и като Вселенски закон. :P
Нещо, като Втория закон на термодинамиката, примерно... :lol:
Може да бъде наречен Закон за естествената оптимизация на енергийната насоченост на всяко живо същество във Вселената. ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB