ПРОДУКТИ: две пилешки филета (около 600 г.) 4 с.л. зехтин 2 ч.л. лимонов сок 5 скилидки чесън 1 ч.л бял пипер 5 белтъка 1/2 ч.л. нишесте 200 г. култивирани печурки 60 г. краве масло сол на вкус мазнина за пърженето 1 вр. пресен лук 1 голяма зелена салата 1/2 вр. магданоз
Пилешките филета нарязвате напречно на 2 см. резени и мариновате в марината, приготвена от намачкания с малко сол чесън, лимоновия сок, сол, пипера и зехтина. В маринатата престояват 4 ч., (или поне 30 мин.), почиствате ги от маринатата, след което ги овалвате добре в разбитите с половин лъжичка нишесте белтъци и изпържвате в силносгорещена мазнина. Отцеждате ги от излишната мазнина върху домакинска салфетка. Печурките нарязвате на доста ситно и ги изпържвате в маслото. Отцеждате ги от излишната мазнина и, докато са още топли, ги посолявате и поръсвате с прясносмлян бял пипер. Отделно приготвяте богата пролетна салата от зелената салата с лук, магданоз, зехтин и лимонов сок или оцет. При сервирането поставяте от задушените гъби като канапе, върху гъбите поставяте от панираните филенца, а салатата се насипва като венец околовръст на чинията. Ако искате, сварете твърдо яйца, нарежете и украсете зелената салата, но това си е великденска традиция, така че, вие си преценете.
"Добрите хора лесно се обичат, магията е да обичаш лошите..."
|