Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:05 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 10 Апр, 2011 12:35 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
ПРОДУКТИ:
5 едри глави лук
перата от 4 вр. пресен лук
3 с.л. зехтин или олио
1 чаша ориз
4 чаши вода
2 ч.л. подправка МАГИ "10 зеленчука"
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 ч.л. оцет


Дъното на тавичка се намазва с малко мазнина, която харесвате.
Нарязвате на дебели около сантиметър резени 4-5 глави лук и с тях покривате плътно дъното на тавичката. Не се притеснявайте, ако се припокриват, когато омекне лукът всичко ще си дойде на мястото.
Поръсвате резените лук с по малко захар (по по-малко от четвърт ч.л. на резен лук), след това посолявате със сол, също с мярка, и поръсвате с по 2-3 капки оцет. Поръсвате с по малко зехтин или олио и печете 1 час на дъното на загрята до 200° фурна, като горният нагревател е на 2, а долният - на 4.
След това в малко мазнина леко задушавате нарязаните зелени пера от 4 връзки пресен лук, наливате 4 чаши бульон, който приготвяте като във врялата вода разтваряте 2 ч.л. подправка МАГИ "Десет зеленчука" (за хипохондриците - 1 пълна ч.л. сол), оставяте да заври и добавяте 1 чаша ориз, поръсвате с 1/2 ч.л. черен пипер, разбърквате и изсипвате върху лука в тавичката.
Леко раздрусвате хоризонтално, но повече не бъркате, за да остане запеченият лук на дъното.
Печете във фурната 20 мин. при 150°, по средата на фурната.

Невероятно вкусно и напълно постно ядене, опитайте. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB