Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:19 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Юли, 2008 8:49 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Одавна й се канех на тази супа и ето че й дойде ред, или по-точно гъби :)
Попаднах на кралски печурки и пачи крак и хич не му мислих какво ще ги правя :) Вместо обикновено брашно обаче, си смлях амарнт и я направих с него. Не го запържих, а само го препекох на тигана. Пропорциите на гъбите и водата също не спазих - окло 600 гр. гъби и 1,5 литра вода, но варих не повече от 20-30 мин. Нямах индийско орехче и ползвах чимен (някакъв нашенски сорт, не арабски). Масълце сложих като свалих от огъня; добавих си и малко зелени сушени зеленчуци - половин лъжичка. Получи се много добре - гъста, богата на вкус, но ми липсваше индийското орехче...


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Юли, 2008 9:09 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Аз бих добавила и лъжица,две сметана...За подправки ползвам риган или мащерка,мъничко кориандър също добре ми се вързва,но ще пробвам и този вариант.Не знам за вас,ама аз без гъби не бих преживяля-обожавам ги!
Началото на юли на Мечката край Искъра намерих шепа челадинки и си спретнах най-вкусната гъбена чорбица.... :bing: :ligi:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB