Хайде на супата! Идеи, рецепти ....
Две рецепти с оценка "супер".

Оценката не е моя, дадоха я гостите ми.
ПИЛЕШКА ДОБРА СУПА
-------------------------------
Едно малко пиле
Два стръка праз
Два моркова
Сол на вкус
3-4 картофа
Два обелени от ципите домата
Магданоз
1 литър мляко
Няколко тънки филии хляб
2 с.л. масло
Пилето се вари в половин литър вода заедно с бялата част от праза, морковите и сол. След десетина минути се добавят картофите и в края на варенето доматите и магданоза.
Оставя се настрани малко от пилето (за външния вид на супата). Отделя се месото от костите и всичко се минава на блендер. Връща се в тенджерата, слага се на огъня и постепенно се прибавя млякото при непрекъснато бъркане. Ако ви се струва, че е прекалено водниста супата, добавете една супена лъжица фино царевично брашно.
Отрязват се няколко тънки филии хляб, нарязват се на кубчета и се препичат заедно с масло (аз ползвам микрото за тази цел). Във всяка купичка се слагат кубчета хляб и по малко от отделеното ситно нарязано месо. Залива се с врялата супа и се поднася веднага заедно с резен лимон.
------
Варианти
Заедно с млякото се добавя и парче швейцарско сирене.
Супата приготвена без картофи, а с повечко лук/праз и моркови има по-различен, но също толкова добър вкус.