Да ви напиша и аз моята и на семейството любима рецепта за рибена супа (само детето не я яде, защото е толкова злоядо, че хич не кусва нищо от риба

). Тази рецепта я научих преди 8 г., когато бяхме на море в Балчик.
Продукти:
1 средна скумрия / може и друга риба с малко кости/
5-6 средни картофа
1 глава лук
1 среден домат или от консерва на вкус
2 средни моркова
Рибата се пуска в подсолена вряща вода. След като се свари, се изважда, за да се обезкости. Бульонът се прецежда, за да се избистри и отново се връща в тенджерата. Пускат се нарязаните на дребно зеленчуци - лукът, морковите и
картофите които се пускат цели (ако са големички се режат на 1/2 или четвъртинки). След като се сварят картофите, се изваждат и се намачкват с вилица, към тах се прибавя от бульона, за да се хомогенизира сместа и се връща отново в супата. Прибавят се олио, обезкостената риба и настъргания домат или доматен сок. Оставя се да ври още 10 мин. и се прибавя повечко девисил. Накрая супата се застройва със яйце и 2-3 л. кисело мляко. Отделно в една по-голяма чаша си правя саламурийка /както в Балчик казват/ Пресовам 1 глава чесън, прибавям малко сол 1 счепена на парченца червена суха чушка и оцет.
От това нещо всеки си слага колкото му е по вкуса в чинията. Дано да ви хареса!!!