[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Супа от хайвер
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Сеп, 2018 10:38 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Супа от хайвер
Сготвено на: 12 Авг, 2004 1:36 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Още един, макар и доста екзотичен вариант:

2 с.л. неразбит хайвер пасиран с 1,5 ч.ч. зехтин или олио и 1/2 глава стар лук. Разреждам с около 3 литра вода, подправям с копър и кориандър, малко накълцани черни маслини и охлаждам. Сервирам с мастика и крутони. Ако е дал Господ да има малко черен или червен хайвер, правя крутоните по-едри, наръсвам по малко черен хайвер върху всеки и ги пускам да плуват из чиниите...


 Profile  
 
 Рецепта: Супа от хайвер
Сготвено на: 21 Дек, 2005 10:18 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Доколкото разбирам това ястие не подлежи на термична обработка, а?

Ако е така, вероятно е подходящо за летните жеги.


 Profile  
 
 Рецепта: Супа от хайвер
Сготвено на: 14 Яну, 2006 11:57 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Дек, 2005 9:02 pm Чет
Мнения: 25
Location: Сингапур
2 с.л. неразбит хайвер пасиран с 1,5 ч.ч. зехтин или олио
Quote:


Това ми изглежда доста привлекателно за "безлкохолно" към мастика! Особено за рибояди като мен :twisted:

Но какво значи да го пасираш? Да го разбиеш в хавана докато поеме олиото, както всъщност се прави тарама хайвер?


 Profile  
 
 Рецепта: Супа от хайвер
Сготвено на: 14 Яну, 2006 1:43 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Леле, леле... Ето идеален пример за това как НЕ трябва да се пишат рецепти :oops:

Не подлежи на термична обработка, варенето е излишно. Действително най-подходяща е за летния сезон.
Пасирам в моите лаически представи означава бъркам с пасатора, докато се получи гладък крем.
И накрая - пропуснала съм голямото количество лимонов сок, което си е направо задължително... :oops:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB