Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:34 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Ное, 2005 12:19 am Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Супа със сирене

Източник : "Наша кухня" 1966 г

30 г макарони
30 г сирене
10 г праз
10г краве масло
сол
черен пипер

. Кипва се вода и в нея се пускат солта и натрошените макарони...
. Когато се сварят макароните, слагат се сиренето и нарязаният на дребно праз..
. След възвирането на супата се опитва и се поднася топла, подправена с черен пипер...
. Добре, ако тази супа се приготви с бульон от кости.
. Накрая се прибавя 10 г краве масло..


*Горе долу се спазва тази техника на приготвянето... Добавям различни продукти.. чушки, лук кромид, моркови....Децата ядат :P


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2005 12:41 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
marabu написа:
30 г макарони
30 г сирене
10 г праз
10г краве масло
сол
черен пипер

. Кипва се вода
Това за една порция ли е и колко е водата горе-долу като количество?

marabu написа:
30 г сирене
Понеже видях че рецептата е руска, та реших да питам за какво сирене иде реч. Бяло саламурено или...?

marabu написа:
натрошените макарони...
Какъв е смисълът да се трошат макароните :roll:

marabu написа:
Добре, ако тази супа се приготви с бульон от кости
Хич не е добре, ако ме питаш. Моите 0.02 лева по въпроса.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Ное, 2005 1:18 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Това беше оригиналната рецепта.. Никога не съм правила по нея ... По скоро взаимствах идеята само ... Иначе всичко правя на око :oops: ....
Но мисля, че 250 мл трябва да е течността за една порция..

Дали е руска незнам :roll: .. Книгата е българска, но трябва да се има предвид, че доста е повлияна от рускита кухня :)
Така че сиренето аз ползвам коеот има в хладилника, а повечето време това или Дунавия или Краве сирене ( 4 лв килото :))

Макарони ползвам или фиде или орисото (май така се казваха ) в краен случай кус кус...

За " 5 копейки" е вярно :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB