Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:42 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 26 Ное, 2005 1:16 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Борш от цвекло (Barszczyk czerwony)

Около 1 кг цвекло се почиства и обелва, нарязва се на четвъртинки и се залива с 2 л силен телешки бульон (може и от кубче). Прибавят се майорана, смлян черен пипер, 1/2 ч.л. захар, 2 дафинови листа, 4-5 зърна бахар, краве масло, ако бульонът не е достатъчно мазен. Вари се до омекване на цвеклото. Около 250г от цвеклото се настъргва и се оставя в баршчика, за да придаде допълнително наситен цвят.

Преди консумация необходимото количество бульон се прецежда и се сервира много горещ в дълбоки купички или в чаени чаши преди всички останали ястия - поляците го пият на всеки празник преди да пият алкохол като превенция, защото е доста мазничък. Успешно замества и зелевата чорба на следващата сутрин. Подправя се обилно с лимонов сок. Някои го подправят със сметана - "barszczyk zabielany", но според мен чист е по-добре.

Тези пирожки са чудесни с баршчик.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB