Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:31 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Дек, 2005 11:11 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
Една по едра рибна глава от шаран (толстолоб,сом) я измиваме с вода и осоляваме. Поставяме я в тенджера под налягане и я варим в 1,5 л вода леко подсолена. Към нея прибавяме зърна черен пипер, дафинов лист. Варим 17 мин от момента на завирането. Внимателно и с решетъчна лъжица вадим главата и охлаждаме. През това време нарязваме на ситно зеленчуци-моркови, лук, картофи, малко грах, зеле и др. Варим в бульона, в който сме варили главата. Главата се обезкостява внимателно и месото се добавя към сварените зеленчуци. Оставяме всичко да поври още 5-6 мин. Поръсваме с девесил, мащерка, магданоз и препечена суха люта чушка. Разбъркваме и веднага поднасяме докато чорбата е топла заедно с мек бял хляб и чашка-две домашна огнена вода.


 Profile  
 
 Рецепта: БРАВО
Сготвено на: 30 Апр, 2007 11:52 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Мар, 2006 6:40 pm Чет
Мнения: 2
Браво на Фидера!!!Много автентична рецепта!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Апр, 2007 12:10 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Фидера написа:
Варим 17 мин от момента на завирането.


Владко, с хронометър ли ги засече? :P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB