за 6-8 порции
2 с.л. зехтин
2 стръка селъри (сложих стъбла от целина)
1 голям морков, ситно нарязан
1 червена чушка, нарязана на дребни кубчета
4 стръка зелен лук, нарязват се и зелените, и белите части
2 средноголеми картофа (сложих 5 малки), нарязани на кубчета с големина на зарчета (като за табла и Не се сърди човече)))
1 ч.л. сол
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. смлян черен пипер (пропуснах го)
1 ч.л. от сместа
Old Bay Seasoning задължителна съставка!!!
1/2 ч.л. бабина душица (диворастяща мащерка, може да се пропусне) - сложих 1/4
2-3 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. пилешки бульон
4 ч.ч. замразена царевица
500 г качествени ролца от раци
1. В тенджера с дебело дъно се слагат първите пет съставки и се задушават 5-7 мин, докато зеленчуците омекнат, без да променят цветовете си.
2. Прибавят се следващите шест съставки и се пържат, като се бърка непрекъснато, още 5-7 мин.
Добавят се млякото и бульонът, тенджерата се захлупва плътно с капак и след като течността заври, се вари на тих огън до омекване на зеленчуците (най-вече картофите).
Наблюдавайте супата, има ужасното свойство да изкипява в момента, в който се обърнете настрани

!
4. Добавят се царевицата и нарязаните на кръгчета ролца от раци. След като супата заври, котлонът се изключва и тенджерата се оставя на него за още 4-5 мин.
Снема се от котлона и се опитва на сол и подправки и ако нещо е необходимо, се добавя.
Чоудърът се поднася в издълбани кръгли хлебчета (San Francisco Sourdough Bread).
Източник
P.S. Не го снимах, защото не успях да изпека питки от кисело тесто, пък и не изглеждаше толкова красив, колкото този на
Айн 