Тази супа ме спасява, когато вкъщи няма нищо за хапване и няма кой да напазарува, както и когато нямам желание да готвя, а трябва да се яде.
за 4 порции:
1 голям морков
3 с.л. брашно
2 с.л. олио
2 кубчета пилешки бульон + 1 л вода
малка бучица масло
1 равна ч.л. къри
магданоз и зелен кориандър (силантро)
Морковът се настъргва и се задушава с олиото и с малко вода. Като омекне и водата се изпари, се добавя кърито, а след около минута и брашното. Бърка се, за да не загори.
Тенджерата се оттегля от котлона и в нея на тънка струйка и при непрекъснато разбиване се налива бульонът.
Супата се връща на котлона и се пази да не изкипи (много цапа

). Като заври, вече е готова.
Оттегля се от огъня, добавя се бучицата масло и се поръсва с накълцани магданоз и кориандър.
Има и баровски вариант: да се направи нещо като застройка от пресечено яйце (яйцето се разбива леко и на тънка струйка и при непрекъснато разбъркване се добавя към супата).
Може да се настърже сирене, ако имате такова.