Това е една рецепта ,която отдавна се каня да пусна..

Много лека и приятна супичка.Често я правя, харесва се на младежите у дома.Имам я от един стар брой на Бон Апети, но я правя от сравнително скоро.
Царевична супа с царевица и печени чушки
Необходими продукти:
250 гр. консервирана/замразена царевица (отцедена,ако е от консерва / изплакната и отцедена, ако е замразена)
1 голяма глава лук - нарязан наситно
3 бр. печени чушки - нар. на кубчета
40-50 гр. масло
2 с.л. брашно
1 1/2 л. пилешки бульон
щипка мащерка
2-3 ск. чесън - нар. наситно
магданоз с дръжките- няколко стръкчета
1 ч.ч прясно мляко
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука в маслото за 2-3 мин.Добавяме чушките, брашното и разбъркваме.Разреждаме с бульона.След като кипне, прибавяме чесъна,царевицата и стъблата на магданоза (може нарязани, а може и вързани..за по-лесно отстраняване после).Варим на тих огън 15-20 мин.Добавяме мащерката и сол, ако е нужно (понеже в 99 % от случаите се използва бульон от кубчета, който както знаем е солен).След 5 минутки изсипваме
горещото прясно мляко, кипва и отстраняваме от огъня.При сервиране поръсваме с магданоз.
Приятен апетит!
