Супа от царевица от югозападните щати
900 г замразени царевични зърна, размразени и напръскани със зехтин
сол и прясно смлян черен пипер
10 домата сорт Рома / продълговати, намазани със зехтин
1 червена чушка, намазана със зехтин
2 с л масло
1/4 глава кромид лук, нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, нарязани
2 с л брашно
3 чаши пилешки бульон
1 чаша мляко
1 чаша течна сметана
1 1/2 чаши царевичен чипс, начупен
кимион
чили на прах
1 авокадо, на тънки резени за гарнитура
Загрейте фурната на 260 С.
Сложете намазнената царевица в тава за печене и поръсете със сол и черен пипер. Сложете във фурната.
Сложете доматите в друга тава и печете 10 - 12 мин, докато кожата може да се бели, а царевицата стане светлокафява.
Изпечете чушката.
Като поизстинат обелете доматите и чушката.
Загрейте маслото в голяма тенджера на среден огън и прибавете лука, чесъна и задушавайте.
Прибавете брашното и го пържете 2 - 3 мин.
Прибавете пилешкия бульон, запечената царевица, обелените домати, млякото, сметаната и 1 1/4 чаша парчета царевичен чипс и разбъркайте хубаво.
Пасирайте сместа.
Прецедете супата и я подправете с кимион, чили, сол и пипер на вкус.
Нарежете изпечената чушка.
Сервирайте супата като отгоре сложите резени авокадо, чушка и парчета от останалия чипс.
Ако имате добра скорост на нета можете да видите как се приготвя на видеоклип, ако издържите рекламите.
Тъй като е супа за тази седмица, може утре да бъде махната.
http://www.foodnetworkvideos.com/VideoP ... 3ctN-fh2Y_
Трябва да махнете рамката, иначе излиза друга рецепта.
Източник
http://www.foodnetwork.com/