Пролетна супа
1 глава лук
3 картофа
2 моркова
2 с л олио
1 л бульон (вода)
сол
черен пипер
200 г крема сирене
1 ч л настъргана кора от лимон
1 ч л лимонов сок
1 к л червен пипер
1 с л магданоз
• Лукът и морковите се нарязват на кубчета и се задушават в тенджерата.
• Добавят се нарязаните картофи и се заливат с бульона.
• Посоляват се и се варят до омекване.
• Правят се топчета от сирене.
• Крема сиренето, кората, сокът и червеният пипер се смесват в дълбока чиния.
• С влажни ръце се офорят топчета и се овалват в ситно нарязан магданоз.
• Готовата супа се сервира с няколко топчета.
Идеята за топчета е почерпена от списание "Меню"