Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:23 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Авг, 2006 4:16 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Продукти:

200 гр зрял фасул
2-3 моркова
1/2 глава целина
1 глава лук
1-2 домата
1-2 чушки
1-2 люти чушлета
магданоз, джодженме и сол на вкус
олио

Приготвяне:
Бобът се накисва в студена вода за 3-4 часа (може и по-дълго време, ако е по-стар), след което се отцежда и се долива вода. Вари се в кален съд заедно с олиото, тънко-нарязаните моркови, лук и настърганата целина. Нарязаните на малки парчета чушки се добавят малко преди бобът да стане готов, заедно с настърганите домати и ситно нарязания джоджен. Посолява се на вкус и се оставя да ври още 15 минути. Сервира се поръсено с магданоз.

Аз приготвям боб по аналогичен начин без целина, изхвърлям му "пръдливата" вода и го приготвям в тенджера под налягане до добавяне на доматите. За по-добър вкус слагам калоферче, мерси за което на Надето.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Авг, 2006 10:26 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Това с изхвърлянето на пръдливата вода си е направо задължително и наистина помага, същото правя и с карфиола и зелето - три пъти. Откъде намираш калоферче?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Авг, 2006 11:12 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Първоначално Надето ни даде, но нейното беше унищожено от насекоми. Тази година Лудетина ни снабди, но гадните насекоми (всъщност не знам дали са същите :P) нападнаха и него.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 10:46 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Това с изхвърлянето на пръдливата вода си е направо задължително и наистина помага, същото правя и с карфиола и зелето - три пъти. Откъде намираш калоферче?


За карфиола не е нужно, от него не се пръцка! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 11:00 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
[За карфиола не е нужно, от него не се пръцка! :mrgreen:

Ама миришееееееее :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB