Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:05 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Окт, 2006 4:50 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Когато правих салатата на Пилето, ми останаха дръжките на карфиола. Отделих си и малко розички, защото тази супа е много вкусна и жертвата си заслужава :P .

Продукти:

около 300 г карфиол
250 г моркови
300 г картофи.

Картофите и морковите се обелват и нарязват на едри парчета. Заливат се с вряща подсолена вода и се варят до 'полуомекване' (каквото и да значи това :-?). След това в супата се добавя карфиолът и един дафинов лист.

Когато зеленчуците се сварят, се отделя бульонът и се пасират на пюре с горещо прясно мляко (използвам сухо) и масло. Долива се бульон, докато се получи желаната гъстота.

При поднасяне се поръсва с бял пипер или къри.

Може за разкош да се добави течна сметана или заквасена, разредена с прясно мляко :facelick:

Крутоните (мързелив вариант - препечени филии) са просто задължителни 8).

Забележка: синът ми не е във фен клуба на карфиола, затова заради него предварително бланширам (т.е. попарвам с вряла вода и охлаждам със студена) този зеленчук. Така не се усеща 'зелевата' му миризма.
Идеята е открадната от Точица :oops: :flow:


Last edited by biskvitka on 15 Фев, 2007 10:23 am Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 27 Окт, 2006 9:55 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
biskvitka написа:
...'полуомекване' (каквото и да значи това :-?).
Ние мъжете го разбираме, няма нужда от обяснения. :lol: :P


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Окт, 2006 11:02 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Можеш да замениш карфиола с броколи, ако Бироразливачът им е фен разбира се. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Окт, 2006 2:22 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
И аз правя подобна супичка, само дето й слагам и малко целина.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Окт, 2006 4:53 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
И аз правя подобна супичка, само дето й слагам и малко целина.
...и две три пържоли за вкус :P.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Окт, 2006 12:44 am Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
Идеята е открадната от Точица :oops: :flow:

Радвам се, че върши работа. Не ми е ясно защо мъжете вкъщи ядат с кеф боб и зеле, но се цупят на карфиол и броколи :roll: Този номер с дафиновия лист може да ги направи фенове на супичката ти, а най-вече двете пържолки в добавка :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Окт, 2006 4:40 pm Съб 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ейййй, Точице, как ми напомни за боб със зеле (кисело), сега ще точа лиги още месец и нещо :ligi: А за супичката нямам коментар...пак слюноотделяне ме дави


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Окт, 2006 2:39 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Куцо пиле написа:
зеле (кисело)

Ако не устискаш, пробвай това


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2006 7:54 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
to4ica написа:
Куцо пиле написа:
зеле (кисело)

Ако не устискаш, пробвай това

Вече се продава кисело зеле по 1.20.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB