В чЕния се слага една чаена лъжичка пикантина или половин бульонче , една супена лъжица с връх галета( намерете такава, дето не е правена от стари кифли та сладни), една супена лъжица от предпочитаната мазнина, малко лют червен пипер - кой колкото трае. И/ или смачкана скилидка чесън.
Всичко туй се залива с 300 грама вряла вода, може и от микровелето.
Разбърква се и е готова за сърбане
Може да се гарнира със стърган кашкавал, трошено сирене, люспи бабек или друго сухо, крутончета, грахчета, царевички, свежи зеленаци.
Може и една-две сметанки за кафе или прясно мляко.
Мисля да пробвам вместо галета нес-пюре от картофи по-нататък.
Времето е три минути, докле възври водата в микровелето...
|