Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Яну, 2021 1:37 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Юни, 2011 9:57 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
gotin написа:
...miso - на основата на един от двата бульона - от свински кости с месо или пилешки кости, с паста от мисо...
.


Една малка поправка в изчерпателния коментар на Готин - супата мизо не се прави с рамен, нито с бульон от кости. Твърдя го не само защото я консумирам редовно в японските ресторанти, но и защото проверих съвестно в интернет различните рецепти на супа. Вкуса на бульона се получава от мизото, което е паста от бобчетата на соята, морска сол, вода, оризово или ечемичено брашно и kōji (фермент). Освен това се слага тофу, пресни гъби, вода, пресен кориандър и водорасли уакаме (морскa папрат).


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юни, 2011 10:10 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
kristi написа:
...супата мизо не се прави с рамен, нито с бульон от кости. Твърдя го не само защото я консумирам редовно в японските ресторанти...


Ако не си забелязала, тук изобщо не става въпрос за "супата Мизо", а за вариант на Рамен с добавката на соевата паста Мизо...
Никой не коментира компетентността ти по отношение на японската кухня във Франция и лично аз съм ти много благодарен за информацията за тази супа.
Може би трябваше да пуснеш тази информация като отделна тема.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юни, 2011 10:24 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Готин, подведе ме думата мизо. Прав си - съществува супа рамен мизо, която датира от 60-те години на миналия век - т.е. относително нова за японската кухня и се приготвя с пилешки бульон.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB