Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 14 Окт, 2019 11:08 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
 Рецепта: Борш
Сготвено на: 06 Яну, 2005 11:05 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Радвам се, че ти хареса!
Като престои, става още по-вкусно. Това е от малкото супи, от които готвя за повече от едно ядене.


 Profile  
 
 Рецепта: Борш
Сготвено на: 12 Апр, 2005 9:31 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Ял съм такав супа на гости у едни приятели -страшна е! Но наистина предпочитам без месо. А за да е по украински - ще добавим водка. Но не в супата , а отделно в чашки. Аз съм за разделното хранене :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Борш
Сготвено на: 13 Апр, 2005 10:37 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Борш - гъста украинска супа. Задължителни съставки - зеле и цвекло. По принцип се прави с месо. (Сред украинците вегетарианството не е особено разпространено) ;)
Шчи - рядка супа от кисело зеле, гъби (най-често сушени) или листа от цвекло, киселец, лапад и коприва. Обикновено се прави без месо.
Уха - рядка рибена чорба, приготвя се от дребна риба и отпадъци от едрата.
Солянка - царицата на руските супи - гъста, пикантна, с много съставки. Прави се от месо или няколко вида хубава риба - сьомга, чига, есетра и др. Сгъстява се с брашно. Пъвоначално се е казвала 'Селянка' - на празник хората от селото са се събирали около котел с вряща вода и всеки е пускал по нещо в него. Така се е появила 'Сборная Селянка', впоследствие прекръстена на 'Солянка', заради солените гъби и краставички, които се слагат в нея.
Рассолник (нямаше го в питанията, но реших да пиша и за него, защото това са най-разпространените супи в Русия и Украина) - месна или рибена супа, в бульона на която се слага саламура от солени краставички.



Трябва да се добави само, че руските кисели краставички са подобни на нашите, които се правеха в каци навремето. И нямат нищо общо с маринованите, които правим в буркани. Съответно и сокът им е различен.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB