Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:32 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Окт, 2007 9:10 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2007 6:22 pm Пон
Мнения: 6
Продукти:

- 2 консерви царевица (280 грама отцедено тегло)
- 1 връзка зелен лук (може и стар)
- 2 връзки копър
- 100 грама синьо сирене
- сол

За застройката:
- 2 яйца
- 4 супени лъжици кисело мляко
Разбиват се.

Приготвяне:

Нарязват се лука и копъра, добавя се натрошеното синьо сирене, вода и сол и се слага да заври. Вари се 5 минути, защото съставките нямат нужда от много готвене.

Застройва се докато е на котлона и се бърка около 1 минута. Сваляте от котлона и добър апетит :)

П.П. Ако обичате по-блажно може да сложите 1 лъжица масло или друга мазнина.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Окт, 2007 9:46 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Pisana написа:
П.П. Ако обичате по-блажно може да сложите 1 лъжица масло или друга мазнина.
Направо чувствам как Алеко би сложил една вратна пържола за по-блажно :P.

Добре дошла, Писано (лобито на котките се увеличава 8))!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Окт, 2007 12:34 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Pisana написа:
П.П. Ако обичате по-блажно може да сложите 1 лъжица масло или друга мазнина.
Направо чувствам как Алеко би сложил една вратна пържола за по-блажно :P.

Добре дошла, Писано (лобито на котките се увеличава 8))!


И от мен добре дошла! Брей, много животински стана този форум бе! Котки, пилета (които даже и куцат), змейове, зелени мамби...

Шефът не е прав, Писанке. Една вратна е за единия ми зъб само. Та ще са нужни поне две, че да има равновесие.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Окт, 2007 12:45 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Добре дошла и от мен, Писано!

Хубава супичка, :facelick:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Окт, 2007 1:33 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2007 6:22 pm Пон
Мнения: 6
Благодаря за топлото посрещане :)

Тази супа бе снощната ми вечеря и понеже стана голямо количество, довечера мисля да я пасирам и да стане Крем супа с царевица и синьо сирене :o


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Окт, 2007 2:27 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Pisana написа:
...довечера мисля да я пасирам и да стане Крем супа с царевица и синьо сирене :o


Може да се отдели по-гъстата част и да се направи плънка за някакъв пай или киш (с още зеленчуци).
Но това е за ядящи въглехидрати :)

Офф
Когато рециклирам някое ястие, се старая да няма много общо на вид с първоначалния вариант ;) Затова предлагам друго агрегатно състояние.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Окт, 2007 3:16 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 25 Окт, 2007 10:53 am Чет
Мнения: 18
biskvitka написа:
Офф
Когато рециклирам някое ястие, се старая да няма много общо на вид с първоначалния вариант ;) Затова предлагам друго агрегатно състояние.

Зависи, например от боб-яхния става идеална бобена чорба. Даже сега например в къщи имам останала малко боб-яхния и мисля довечера на бързо да я префасонирам на чорба :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Окт, 2007 3:26 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Zmeya_Gosho написа:
biskvitka написа:
Офф
Когато рециклирам някое ястие, се старая да няма много общо на вид с първоначалния вариант ;) Затова предлагам друго агрегатно състояние.

Зависи, например от боб-яхния става идеална бобена чорба. Даже сега например в къщи имам останала малко боб-яхния и мисля довечера на бързо да я префасонирам на чорба :lol:


Много Офф стана, но аз от боб янхния правя боб на фурна.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Окт, 2007 9:33 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Zmeya_Gosho написа:
biskvitka написа:
Офф
Когато рециклирам някое ястие, се старая да няма много общо на вид с първоначалния вариант ;) Затова предлагам друго агрегатно състояние.

Зависи, например от боб-яхния става идеална бобена чорба. Даже сега например в къщи имам останала малко боб-яхния и мисля довечера на бързо да я префасонирам на чорба :lol:


Много Офф стана, но аз от боб янхния правя боб на фурна.


Язе пък от боб яхния си правя ... боб яхния с наденица. :mrgreen: Няма нищо по-вкусно от вчерашен боб.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB