Хмм, гледам че доста рецепти са написани за рибената чорба, но все пак ще пусна и мойта
1 Риба - поне 2 вида за предпочитане мряна и сом /мряната е задължителна/, аз лично използвам главите и опашките на въпросните риби /останалото е тема на друг разговор/, така знам от старите рибари
2. Домати - пресни или от консерва /смлени/, лук, моркови, чушка (пиперка), 2-3 картофа
3. 1 яйце
4. 2-3 лъжици кисело мляко
5. фиде (по желание)
6. лющян (девисил), магданоз
Поставяме рибата да се вари, след като заври държим около 5 мин. и смъкваме от огъня/изваждаме рибата от съда /по принцип рибата се сваря много бързо и не трябва да се държи много на огъня, понеже започва да се разпада месото/
добавяме в тенджерата лука, морковите и чушката накълцани на ситно и нарязаните на купчета картофи, и доматите. Добавяме сол и олио ако не сме го направили междувремено.
Обезкостяваме рибата и добавяме заедно с фидето след като са поомекнали зеленчуците. 5 мин. преди да смъкнем от огъня добавяме лющяна и магданоса.
Приготвяме застройка от жълтъка на яйцето и киселото мляко - аз лично отделям белтъка защото понякога не уцелвам точния момент и се пресича застройката

- и застройваме супата.
Някои казват, че класическата рибена чорба се прави без застройка, но аз лично я предпочитам със. По принцип не обичам бистри супи - въпрос на вкус
