Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 07 Апр, 2020 3:26 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Ное, 2007 6:29 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
ПРОДУКТИ:
300 г рибено филе,
2 л вода,
суп.лъжица вегета,
2 шепи фиде,
суп.л-ца брашно,
1/2 пакет масло,
червен пипер,
мащерка,
девисил,
магданоз,
ситно нарязан или пасиран чесън,
люта чушка,
черен пипер.

Оставяме на котлона да заври 2 л вода. Добавяме вегетата парченца рибено филе и фидето и варим 7-8 мин на не много силен огън. За да е по плътен бульона на котлона стопяваме в съд маслото с лъжица брашно и малко червен пипер. Прибавяме към бульона и поръсваме с подправките. Изключваме котлона и оставяме така на остатъчна температура около 5-6 мин. Сервираме веднага с мек хляб домашна ракия и препечени люти чушки.

Да Ви, е сладко :!:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 11:32 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Това звучи страхотно, пък и ми изглежда доста бързо за готвене.
Имам само едно въпросче: Вегетата може ли да заменя с нещо, например сушени зеленчуци за супа или само сол?
Знам, че с вегета манджите стават много по-вкусни и хранителни, (За пример, като спрях да готвя с нея мама каза, че съм готвела безвкусно.) но уж не била полезна и здравословна, поради което вече нямам в къщи.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 11:57 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Маца, вместо вегета можеш да използваш обикновен зеленчуков бульон - от запечени до златисто в сух тиган лук, моркови, праз и дръжки от целина и магданоз. Хем става цветничко, хем е вкусно 8)

Сместа за супи е много хубава (поне тази, която купувам от пазара), но в нея има подправки като джоджен и не върви на всичко :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 12:20 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
Маца, вместо вегета можеш да използваш обикновен зеленчуков бульон - от запечени до златисто в сух тиган лук, моркови, праз и дръжки от целина и магданоз. Хем става цветничко, хем е вкусно 8)

Сместа за супи е много хубава (поне тази, която купувам от пазара), но в нея има подправки като джоджен и не върви на всичко :roll:


Благодаря Биски, идеята е страхотна, но е времегубеща, пък аз в момента се опитвам всичко да направя на тъгъдък :) .
Не знам какво има в сушените зеленчуци, по-точно не помня, но ще видя довечера, права си за джожена, не за всички манджи е подходящ.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 1:36 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Мацо, ако имаш фризер, хич не е времегубеща ;)

Сваряваш си колкото искаш и каквито искаш бульони, бам в няколко кутии и използваш, когато ти се наложи.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 2:45 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
Мацо, ако имаш фризер, хич не е времегубеща ;)


Нямам, нямам.
Всичко, което мога да използвам е камерата на стандартен хладилник.
Кухнята ми е буквално 1.50 на 1.50 (в мокрото) и място за такива екстри като фризер, миялна и прочие няма. :(


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Ное, 2007 10:14 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Най-сетне стигнах и до тази супа вчера. Направих я, като пропуснах вегетата и лютата чушка.
За сметка на това хакнах вътре 3 - 4 "рачешки" рулца.
Стана много вкусна супа.
Имах обаче голям проблем с така нареченото рибно филе. Купих уж филе от хек, което си миришеше на скумрия. Отгоре на всичко се наложи да го обезкостявам и за първи път в живота си филетирах риба. До сега се справях като си купувах готови филета.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Ное, 2007 1:31 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Маца написа:
уж филе от хек, което си миришеше на скумрия.


:shock: Стига бе! Ужас. Аз за днес съм предвидила рибна запеканка точно с хеково филе, дано и то не се окаже скумрия...
Но щом е станала вкусна супата, значи всичко е наред:)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB