inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 18 Яну, 2017 4:46 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 21 Яну, 2005 9:55 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Много вкусна супа, която ядох в един китайски ресторант, а след известно време съвсем случайно се натъкнах на рецептата й в Нета.

Ориенталска царевична супа
---------------------------------------
За супата
-------------
400 гр царевични зърна (от консерва или замразени)
Около 2 литра вода
2 стръка зелен лук
2 с.л. бяло вино
1 корен джинджифил (дължина 5 см).
(Отклонение - понеже у дома не са ценители на джинджифила, слагам джинжифил на прах на върха на лъжичката, чимен и горчица на прах)
300-400 грама пилешко месо
1 с.л. сух смлян джинжифил
100 гр фиде от фасул (може да се намери в китайските магазини, но може да се замести естествено и с друг вид фиде)
По 3 ч.л. захар и сол

За сервирането
-------------------
Олио от чили (може да се намери в китайските магазини)
Сусамово олио
1 стрък зелен лук - ситно нарязан или нарязан по диагонал на 5 см парчета

Приготовление на супата
---------------------------------
1. В тенджера с вода се сваряват пилешкото месо, царевицата, лука и джинджифила.
След като се свари всичко, бульонът се прецежда и пилешкото месо се нарязва на тънки малки парченца. Зеленчуците се отделят и с част от прецеденият бульон се минават на блендер. Оставят се 3-4 с.л. царевични зърна настрани.
2. Към част от прецеденият врящ бульон се прибавя фидето, отнема се от огъня , тенджерата се похлупва и се оставя до омекване на фидето. Ако то е от големите плоски листове (като това на лазанята) се прецежда също, нарязва се на лентички и се връща в бульона.
3. Към бульона с фидето се прибавят смлените зеленчуци, пилешкото месо , отделените царевични зърна, захарта и солта и се подправя със сухия джинджифил. При поднасяне във всяка купичка се капва по една капка от двата вида олио и се наръсва със зеления лук.

Брей, колко много писане за една супа! А иначе се прави толкова бързо - готова е за около 15-20 минути!


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2005 12:00 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 10:19 pm Нед
Мнения: 120
Location: София
Е, който не е опитал, той не е разБрал....


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2005 10:23 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Raza може ли да се застрои тази супа?


 Profile  
 
 Рецепта: Застройка
Сготвено на: 24 Яну, 2005 1:13 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Сигурно може, но ... никога не не ъм яла застроена източна супа. Всички техни супи са бистри.
Ако искаш можеш да добавиш малко прясно мляко към супата. Става по-нежна на вкус.
Онзи ден я правих тази супа, но без пилешко месо. Прибавих соев сос, но от него супата стана кафява :cry: , а не жълта.
Освен това царевицата се смила, с което целта на застройката отпада от само себе си.
---
Забравих да обясня за цвета - моите хора са с "изтънчено естетично чувство" . Ако супата е кафява или зелена, дори не я опитват, ядат я само ако е в гамата на жълтия и белия цвят. :lol:
Какво да правя, имам си "естети" в къщи и се съобразявам с тях!


Last edited by Raza on 25 Яну, 2005 4:14 pm Вто, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2005 10:01 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
благодаря много за изчерпателната информация :)


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Мар, 2005 9:26 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Не може ли вместо месо - гъби или несхто друго. Нещо месото не ме кефи.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB