Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:11 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Юни, 2008 12:46 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
2 големи узрели плода авокадо
2 с. л. лимонов сок
450 мл. прясно мляко
150 мл. течна сметана
малко табаско
сол и бял пипер
2 с. л. пресен лук
Всичко се слага във кухненски робот или пасатор, охлажда се добре, и при сервиране се украсява с пресният лук.По желание може да се гарнира с Лесна притурка за крем супи, по желание с чесън .


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 3:09 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Добре звучи. Отивам да взема соево мляко. Само не знам с какво да сменя сметаната.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Юни, 2008 3:23 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
Добре звучи. Отивам да взема соево мляко. Само не знам с какво да сменя сметаната.


Че за кво ще я сменяш. Това дет се продава няма нищо общо с истинската сметана. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2008 2:13 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Миш, супата е много яка! :kiss:

След дълго чудене замених сметаната с две малки (колкото орехчета) варени картофчета, за плътност. Млякото беше соево, а понеже нямах табаско, сложих прясна зелена люта чушка - ароматът и чудно се съчета с останалите съставки.

Притурките ги хапнахме за вечеря, че нямах сили да включвам фурната на обяд :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2008 2:18 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Добра идея са картофите, Биски, а следващият път можеш да опиташ и със тиквички, още по свежо става.Табаското наистина може да се замени със люта чушка, чили , даже и сос Уорчестър.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2008 2:27 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Забравих да кажа, че съм яростен супомразец, но тази супа ще я правя отново 8)

За тиквичките ме гледат лошо, а зелените чушки в момента ги слагам на всичко май (в моята чинийка)... Много ми харесват :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2008 5:11 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Миш, супата е много яка! :kiss:

След дълго чудене замених сметаната с две малки (колкото орехчета) варени картофчета, за плътност. Млякото беше соево, а понеже нямах табаско, сложих прясна зелена люта чушка - ароматът и чудно се съчета с останалите съставки.

Притурките ги хапнахме за вечеря, че нямах сили да включвам фурната на обяд :oops:


Доколкото съм чувал, има соева сметана, но лично аз не съм виждал.
Може би, защото не съм и търсил.
Но със сигурност има растителна сметана, защо не опиташ с нея?
Колкото до замяната на чили, лют червен пипер и друго люто нещо със Сос Уорчестър, по -добре не пробвай, само ще ти развали вкуса.
Сосът Уорчестър (или Устършайър, както е по-правилно) се произвежда на базата на гъбен екстракт и вкусът му подхожда предимно за супи. И ни най-малко не е лют.
Има една приказна подправка в китайските магазини "Синапено олио".
Изключително люто, вълшебен аромат на хрян или горчица, достатъчни са обикновено 3-4 капки, за да подлюти колкото 1-2 върли люти чушки.
Единствено уасабито, при това оригиналното, може да му бъде конкуренция по отношение на аромата.
Апропо, ако предварително осолиш и оставиш да се отцедят тиквичките (в хладилник, за повечко време), на парченца като за супа (аз ги правя умишлено по-големи), вкусът им значително се подобрява. Имат далечно сходство с парченца тлъстинка в супата.
Пробвай.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2008 5:22 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
gotin написа:
...Но със сигурност има растителна сметана, защо не опиташ с нея?...

В нея има животински протеини.

Синапено олио още не съм опитвала, ще потърся, когато имам повечко свободно време, благодаря за идеята!

Уасабито ми е много малко и го използвам много пестеливо и само за суши.

В момента съм див фен на зелените чушки, Шефът купува едни "рибки", които не са върло люти, а имат много свеж аромат.
С нетърпение чакам реколта от моята градинка, по-вкусно от прясно откъснатото няма 8)

Уорчестърът, предполагам, ще направи вкуса на супата по-интересен.

Мисля, че си струва да се опитат всички варианти, а те станаха страшно много ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юни, 2008 6:36 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
gotin написа:
...Но със сигурност има растителна сметана, защо не опиташ с нея?...

В нея има животински протеини.
Мисля, че си струва да се опитат всички варианти, а те станаха страшно много ;)

Убедена ли си, че в растителнасметана има животински протеини?
Нещо не ми се вижда много логично...
А Уорчестърът само ще развали вкуса на авокадото, но пробвай, всеки трябва сам да се убеди. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юли, 2008 9:35 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
gotin написа:
...Убедена ли си, че в растителнасметана има животински протеини?...

Така пише на опаковката.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Юли, 2008 10:48 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
За растителната сметана не знам, но супичката изглежда доста добре. Ако обичах авокадо, сигурно щях да си я направя.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB