biskvitka написа:
Миш, супата е много яка!
След дълго чудене замених сметаната с две малки (колкото орехчета) варени картофчета, за плътност. Млякото беше соево, а понеже нямах табаско, сложих прясна зелена люта чушка - ароматът и чудно се съчета с останалите съставки.
Притурките ги хапнахме за вечеря, че нямах сили да включвам фурната на обяд

Доколкото съм чувал, има соева сметана, но лично аз не съм виждал.
Може би, защото не съм и търсил.
Но със сигурност има растителна сметана, защо не опиташ с нея?
Колкото до замяната на чили, лют червен пипер и друго люто нещо със Сос Уорчестър, по -добре не пробвай, само ще ти развали вкуса.
Сосът Уорчестър (или Устършайър, както е по-правилно) се произвежда на базата на гъбен екстракт и вкусът му подхожда предимно за супи. И ни най-малко не е лют.
Има една приказна подправка в китайските магазини "Синапено олио".
Изключително люто, вълшебен аромат на хрян или горчица, достатъчни са обикновено 3-4 капки, за да подлюти колкото 1-2 върли люти чушки.
Единствено уасабито, при това оригиналното, може да му бъде конкуренция по отношение на аромата.
Апропо, ако предварително осолиш и оставиш да се отцедят тиквичките (в хладилник, за повечко време), на парченца като за супа (аз ги правя умишлено по-големи), вкусът им значително се подобрява. Имат далечно сходство с парченца тлъстинка в супата.
Пробвай.