Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:42 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
 Рецепта: Тиквена супа
Сготвено на: 18 Дек, 2009 5:20 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Запекох за 15 мин., 2-3 парчета тиква с една скилидка чесън и малко зехтин във фурната.

През това време сварих един стрък нарязан праз, два малки моркова и един картоф във зеленчуков бульон.

Добавих тиквата, печеният чесън, сол, черен пипер, кориандър и малко шафран. Пасирах зеленчуците, разредих ги с бульона , прибавих сметана и гарнирах с брускети.


 Profile  
 
 Рецепта: Тиквена супа
Сготвено на: 18 Дек, 2009 7:10 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Според мен, тази супа може спокойно да се направи и без да се запича тиквата. А какъв беше резултата с чесън, и по-специално - със запечен?


 Profile  
 
 Рецепта: Тиквена супа
Сготвено на: 18 Дек, 2009 7:53 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Предполагам, че резултатът е бил страхотен!

Благодаря, Миш! Отдавна чакам такава рецепта, защото обожавам тиква!


 Profile  
 
 Рецепта: Тиквена супа
Сготвено на: 19 Дек, 2009 7:27 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Много харесвам супи, в които зеленчуците са запечени предварително.


 Profile  
 
 Рецепта: Тиквена супа
Сготвено на: 21 Дек, 2009 11:20 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Сега си спомних, че майка ми запичаше кромид лук, като правеше супа и беше наистина много ароматен. Но наистина се чудя има ли положителна разлика за тиквата, и особено за чесъна. Трябва да опитам.


 Profile  
 
 Рецепта: Тиквена супа
Сготвено на: 21 Дек, 2009 1:04 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Kristi, има разбира се разлика. Ароматът на сварена и запечена тиква е съвсем различен. А пък печеният чесън и пак казвам, задължително с люспата да се пече, е несравним със суровият.
Но ако човек няма време разбира се ,че може и със сварени зеленчуци.


 Profile  
 
 Рецепта: Тиквена супа
Сготвено на: 21 Дек, 2009 6:50 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Кристи, аз откакто преди години научих рецептата за рибена супа - саламура много уважавам запечените зеленчуци в супа.

А печеният чесън е невероятно ароматен. Слагам да се пече цяла глава небелена, като отрязвам горната и част, така че да се виждат скилидките вътре.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB