Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:55 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Апр, 2010 10:08 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Продукти:
Около 500 грама коприва, няма проблем да е повече или по-малко
1 главичка лук
1 морков
250 грама сирене
Половин литър прясно мляко
3 яйца
Сол
20гр. масло


Крутони
3 филийки хляб
чесново олио
шарена сол




Приготвяне на крем супа от коприва
Измитата коприва, наразаните та ситно лук и моркови слагатме в тенджера с около литър вода и оставяме да ври 10-15 минути.
След това отцеждаме водата от копривата, като отцеденото се запазва, защото после се добавя пак.Слагаме сиренето при копривата и пасираме с пасатор. В отделен съд разбиваме трите яйца, после добавяме половин литър прясно мляко и пак разбъркваме.Тази смес се добавя към пасираната коприва при постоянно бъркане.Връщаме тенджерата върху котлона, за да може яйцата и млякото все пак да минат през топлинна обработка.Бъркаме бавно и постоянно. Ако крем супата от коприва е станала гъста, тогава добавяме от отцедения сок от коприва докато гъстота на супата ви харесва.Накрая прибавяме маслото.
Крем супата се паднася с крутони, които се приготвят по следния начин:
Нарязваме филийките хляб на малки кубчета. Поливаме ги с чесново олио, наръсваме с шарена сол и печем на фурна.
Крутоните се прибавят към супата непосредствено преди консумация, за да не омекнат.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Апр, 2010 10:35 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Чудесна рецепта!


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2010 4:49 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
МДА, рецептата е супер, но тези дни ми се наложи да направя обратното на ъпгрейд на този вариант. Тоест, изключих млякото, яйцата и сиренето:)) Познайте какво изобщо съм сготвила:) Моят вариант беше коприва, хубаво сварена, наситно нарязана, и леко застроена с 1 супена лъжица брашно, 1 чаена лъжичка червен пипер, запържени в 1 супена лъжица масло. Адски постно звучи, но варицелното ми детенце я яде два дена, с крутони естествено, и беше доволно:) А, все пак накрая добавяхме по малко сирене.:)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Май, 2010 7:35 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Обратното на ъпгрейд се вика даунгрейд.

Да оздравява бързо малкото маче!


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Май, 2010 5:01 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Май, 2010 4:51 pm Сря
Мнения: 9
Вместо сирене може да се използва крема сирене. Какво ще кажете за този вариант?
А шарената сол да поръсем след като са готови крутоните докато още са топли?
Вариант на рецептата.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB