Повечето жени, в това число и аз самата не ядат шкембе чорба, заради миризмата. Други защото е карантия..А тези, които не я обичат заради чесъна..просто да спрат да четат.

Аз обаче от доста време насам хапвам супер вкусната, семпла и недиетична чорба на актьора Христо Гърбов. Скъпи господа сега имате възможност да изненадате приятно вашата любима половинка с тази прекрасна за сезона супа:).
Супа джолан унисексНеобходими продукти:
500 гр. телешки джолан (2 парчета , едното да е скост)
2 скилидки чесън, скълцани
2 ч.ч. прясно мляко
125 гр. масло
2 с.л. червен пипер
За заливката:
2-3 скилидки чесън
3 ч.л. оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:Джоланът слага да се свари за около час / час и половина докато месото започне да се отделя от кокала.Месото се изважда, нарязва се наситно и се връща в тенджерата, като се добавят 2-те скилидки чесън и прясното мляко.Оставя се да ври на тих огън.
Отделно се приготвя запръжката.Разтапя се маслото и към него се добавя червеният пипер, добавя се малко от бульона (за да не загори пипера).Получената смес изсипваме в супата.
Поднася се със заливка от скълцан чесън, оцет, няколко капки вода и малко сол.
Това е оригинала. Аз лееко я модифицирах. 
Телешки джолан трудно се намира, затова я правя със свински. В началото добавям и няколко зрънца черен пипер за да обогатят вкуса на бульона.Правя двойна доза
, но количеството на маслото запазвам .Иначе ми идва малко мазничко.
И на млякото, понеже не съм голям фен на прясното и кисело мляко ,с някои малки изключения. Пипера по рецепта е сладък , аз лино добавям и малко лют. Приятен апетит!