за 8-10 порции
250 грама агнешко или телешко месо
250гр. моркови
две малки репи или една продълговата
250гр. картофи
1 глава лук наразана на ситно
3-4 цели глави лук
1 стрък праз
1 стрък целина(селари) -стеблата
1кг смлени домати ( аз сложих по малко)
плоско фиде
малко масло
сол
черен пипер
шафран
кориандър
Начин на приготвяне:
Месото се обезкостява и се нарязва на дребни парчета. Като костите не се изхвърлят , а се слагат при варенето. Всички зеленчуци се нарязват на парчета и форми по избор. Месото, зеленчуците(без картофите и доматите) и шафрана, се слагат в тенджера, прибавя се малко масло, налива се около 2 литра вода и се варят около 30-40 мин, до готовност. След това се прибавят картофите, доматите и кориандъра и най-накраят фидето.
