inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 26 Юни, 2017 6:28 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Ное, 2011 4:16 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
Тази рецепта е за една свинска чорба, кояти си правя, когато нямам време. Става доста бързо. Кипвам вода в ел кана и я сипвам в тенджера, която седи на пуснатия котлон. Слагам вътре свинското (меря на око, горе долу да запълни 1/3 от тенджерата), слагам му сол и подправки (босилек, чубрица пикантина). Докато това се вари нарязвам лук чушки и намачквам 2 скилидки чесън. Това всичкото отива във врящата чорба. Около 20 минути му трябва на месото по този начин, ако имам малко повече време добавям и ситно нарязани картофи и фиде. Знам, че това противоречи на сума ти кулинарни норми, обаче пък става вкусно. Проверено.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Ное, 2011 11:19 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Освен на разделното хранене, не знам на какво друго противоречи ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 3:11 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
на баба ми ако го кажа това с каната ще ме увика доста сериозно. Тя не уважава такива технологии. Честно казано и аз предпочитам като месото си уври в студената вода ама за по - бързо и така става :)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 12:20 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
аз пък използвам всякакви техники за спестяване на време - кана нямам, но имам микровълнова и редовно ми се случва да правя паралелно нещата и в нея и на котлона. Последния път така варих картофи:)
Проблемът за мен в тази супа е не каната или зеленчуците, а пикантината. Ако имаш достатъчно зеленчуци не е необходимо да я използваш. А и аз предпочитам да задуша първо лука и моркова с мазнина под капак и чак тогава наливам вода и слагам месото. А и друго не бих направила - да комбинирам фиде с картофи. Знам, че много хора харесват тази комбинация, но за мен това е като да ям черен с бял хляб, или спагети с филия хляб:)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 2:09 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
аз пък съм още по. Слагам картофи и фиде и го ям с хляб :) А пикантината я предпочитам вместо сол - така съм свикнал, по - бурзо е от селенчуците, по - евтино, пък и сега е зима


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 4:04 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Е, чак пикантината да е по-евтина от солта...


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2011 4:29 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
не от солта, а от зеленчуците (нали има целина, моркови, такива работи). Обикновено я добавям към повечето манджи :)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2011 5:39 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Пикантината (вегета на подравка и всякакви други такива смески) има един основен недостатък, освен здравословния според някои, и той е именно факта, че уеднаквява адски много храните на вкус.
В момента има поне две фирми, които продават сушени зеленчуци без добавка на сол, глутамат и няколко Е-та. Това, което правя аз е да ги начукам в едно пликче за да станат по-ситни, или пък да ги смеля в мелничката за кафе, която отдавна мели само подправки и директно във врящата вода. Тоест, пак като пикантината, но без излишъците. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2011 5:51 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
ето това е една хубава идея, за която не се бях сещал. Мерси много :)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2011 9:11 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
И аз съм ЗА каната, но откакто нямам такава, ползвам машината за шварцкафе за подгряване на вода.

А чорбата е супер!


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2011 10:00 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
и с машина става, важното е водата да е подгрята :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB