Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:34 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 25 Фев, 2005 1:51 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Рецептата я видях в предаването на Иван Звездев (от 15 февруари).Правих я вече два пъти и страшно ми хареса..а даже не обичам праз.Копирам ви рецептата :

Необходими продукти:
1/2 л прясно мляко
750 г картофи
100 г бекон
30 - 40 г масло
1 стрък праз лук
1 стрък пресен лук
1 глава кромид лук
2 кубчета пилешки бульон
3 - 4 с.л. брашно
1 ч. л. мащерка
червен пипер на вкус

Начин на пригитвяне:
Беконът се нарязва на тънки филийки и се запича в суха тенджера. След това се изважда и на слаб огън, под капак в същия съд, за 3-4 минути се задушават наситнените праз и лук. Щом са готови се добавят и нарязаните на кубчета картофи, заливат се с 300-400 мл. гореща вода. Ври под капак 20 минути, на тих огън. Стриват се бульоните и се подправя с мащерка. Налива се прясното мляко. Ври още 3-4 минути.
Маслото се смесва с брашното, оформят се топчета и в края на варенето на супата се добавят към супата
Супата се сервира, като се поръсва с начупен бекон, нарязани на жулиени листа пресен лук и червен пипер .

Само да направя уточнение ,че и двата пъти поради липса на бекон и наличе на леко залежаваша шунка.. :-? леко модифицирах рецептата.А именно-нарязах шунка на кубрета и я запържих в масло + олио,извадих ги и в овкусенат мазинана...вече по рецептата,накрая всеки си поръсваше от "пръжките" в чинийката. :)

Приятен апетит!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB