Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:53 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Мар, 2005 2:33 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
300 гр. броколи
1 малък карфиол
1 стрък праз
1 стрък пресен чесън
2 стръка пресен лук
1 морков
1 сл масло
1 л пилешки бульон
125 мл течна сметана, може и Creme fraiche
2 големи щипки едро нарязан магданоз (под "големи" разбирам хванати с три пръста)
сол и черен пипер
2-3 капки табаско

Броколито, карфиолът, морковът и нарязаният на едро праз се варят 20-тина минути в подсолена вода. Не изхвърляйте водата!
Отделно в тиганче задушавам в масълце лука и чесъна, нарязани на ситно.
Сварените зеленчуци се пасират с пасатор, като се добавя малко от водата, в която са варени. След това доливам бульона и оставям да къкри 10-тина минути. Подправям със сол и черен пипер, капвам табаско за разкош и махам от огъня. След сервиране поръсвам във всяка чиния малко магданоз за украса.

"Неразумните" ;) слагат и крутони...

Върви с добре изстудено сухо бяло вино, например Траминер.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 2:37 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Определено ще се пробва, че жена ми напоследък прави едни крем-супи, дето една с дуга си приличат на вкус


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 4:41 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Пиши, моля, как е станало и дали е била по-различна на вкус от другите! :) И много поздрави на г-жата!


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 4:47 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Непременно ще си кажа как е било, но от сега е ясно че без модификации няма да мине


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Мар, 2005 9:22 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
ptomoff написа:
Определено ще се пробва, че жена ми напоследък прави едни крем-супи, дето една с дуга си приличат на вкус

Да , защото сигурно ги преварява.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Мар, 2005 7:58 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ясен явно яде само сурови неща.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB