Направих я тази чорба и си стана цяла история...
Най-напред взех агнешко шкембе, уж се варяло по-малко. После се оказа, че шекмбето не е от агне (имаше доста трева по него) и доста време го чистих (но не по технологията на Крис, че не ми се купува друга пералня).
Сложих го да се вари в гигантската тенджера под налягане със съвсем малко вода. По едно време клапанът за парата се запуши от пяната и тенджерата започна да пръска, да подскача върху котлона и да издава страшни звуци. УплашИх се! Бавно и леко, като сапьор, се примъкнах към печката, изключих котлона и внимателно отворих капака. Шкембето не беше сварено.
Реших да продължа с обикновен капак и пуснах котлона на 5. Малко след това спряха тока.
Ядосах се и изключих котлона. Отидох да си прибера детето от училище, после трябваше да го водя на разни места и като се прибрахме вечерта, реших да досготвя шкембето. То се оказа почти сварено и ставаше за ядене.
Но не беше най-прекрасната шкембе чорба на света
Надявам се следващият път да имам по-голям късмет, не се отказвам лесно
