Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:46 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Мар, 2005 11:37 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Не мога да повярвам,че досега не съм пускала още рецептата за една от любимите ми супи..беше един от първите ми експерименти преди години.. :)
Image
Рецептата е от Боливия ,нарича се:

Лагуа де арина де маис

Необходими продукти: (6 души)
2 л. вода
2-3 пилешки бульона
5-6 картофа (не от най -големите)
1-2 моркова (нарязани на кубченца)
1 1/2 чаша грах
5-6 скилидки чесън
3-4 пълни лъжици царевично брашно (аз предпочитам това за качамак)
сол
риган
магданоз

Начин на приготвяне:
Във вряща леко подсолена вода поставяме последователно морковите ,картофите нарязани на кубчета,грахта.След като омекнат прибавяме чесъна и бульоните.Разтваряме брашното в малко студена вода и го добавяме към супата,като бъркаме непрекъснато.Слагаме и ригана и след като пври 3-4 мин,сваляме от огъня и поръсваме с магданоз.

Приятен апетит! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Апр, 2005 10:20 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Вчера я направих и много я харесахме.
Благодаря за чудесната рецепта:kiss:!
ludetina, аз пак имам въпрос...с какъв хляб препоръчваш да се поднася? Вкусът на супата е малко по-особен и си мислех следващия път да я сервирам с хляб, който го подчертава.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2005 9:18 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Радвам се ,че ви се е усладила супата. :) Относно хляба.. :-? ..трудно мога да ти кажа,аз лично я предпочитам с "Арабската питка " на "Нилана",обаче онзи ден я ядохме с чапати..ако имаш предложения ,готова съм да ги изслушам! :knife:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Апр, 2005 10:27 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
На мен ми се струва, че чесновият вкус на супата не е достатъчно изразен (след като се свари чесъна), затова предлагам готиния вариант на Готин: да се препекат филийки и да се намажат с чесън. Може и да не се правят на крутони, така също са много вкусни.
Арабските питки все още не съм ги опитвала :oops:; имам една рецепта, но нямам идея, с какво ядене да съчетая този хляб. Пък и в пекарните на Хит и Билла има толкова много видове хляб, че дори и да искам, не мога да опитам от всичките, непрекъснато обогатяват асортимента :mrgreen:.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB