Тази супа е малко трудоемка, но е чудесна за неделен обяд с приятели.
Пирожки в зеленчуков бульон
За пирожките: 1 пакет готови фини кори за баница, 1 средноголяма бяла ряпа или 1/2 връзка червени репички, 2-3 моркова, 7-8 печурки или други гъби /най-често използвам 1 с.л.накиснати сушени черни китайски гъби/,1к.ч. ориз, соев сос, черен пипер, 2с.л.масло или маргарин
За бульона: 2л силен зеленчуков бульон /може и от кубчета/ с малко масло, магданоз, лимонов сок
Нарязвам корите на ленти с ширина около 3см.
Запържвам ориза в масло и го сварявам в 1,5 к.ч.вода с малко соев сос и черен пипер. Оставям го захлупен да поеме влагата и да се поохлади.
Нарязвам зеленчуците на фин жулиен и ги запържвам леко - да останат хрупкави. Смесвам с ориза.
В основата на лента от кори сипвам малка лъжичка плънка и завивам на триъгълниче 4 пъти така, че плънката е обвита отвсякъде и не изпада. Пирожките трябва да са с размер "на 1 хапка

" Отрязвам лентата и продължавам със следващата пирожка. Готовите пирожки нареждам в намаслена тава, намазвам с малко разтопено масло и пека, докато станат златисти.
Горещия бульон подправям с магданоз и лимонов сок и поднасям в супник, пирожките в отделна купа и заквасена сметана в сосиера. Всеки сам си сервира пирожки в чинията и си долива отгоре бульон. Порциите трябва да са малки, за да не се разкашкват пирожките в бульона.
Вариант на тази супа правя в рибен бульон с пълнеж от риба и зеленчуци.
Опитайте, струва си да си поиграе човек.