inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 24 Апр, 2017 8:01 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
 Рецепта: Супа от лапад
Сготвено на: 06 Май, 2005 5:11 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:1бр.връзка лапад
1бр.морков
1бр.пипер
2бр.домати или от консерва
3 стръка зелен лук
3бр.средни пресни картофа
3суп.лъжици,сол и черен пипер на вкус,магданоз,фиде
2бр.яйца,оцет или лим.сок
Приготвяне:В тенджера се нарязват на ситно лукът,моркова,пиперката,ностърганото домати,картофите.Слага се сол и чер пипер на вкус,олиото и леко се запрържва.Долива се с вода.Ври 30мин.Добавя се измития и нарязан като за салата лапад и след като омекне се добавя фидето.Едното яйце се смесва с жълтъка на другото и се разбиват с малко вода.Още гореща супата се застройва.По избор към яйчената смес се слага една супена лъжица оцет или сока на половин лимон.Поръсва се с прясно нарязан магданоз.Добър апетит.


 Profile  
 
 Рецепта: Супа от лапад
Сготвено на: 06 Май, 2005 10:45 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Това е интересно. Непременно бих пробвал. А какво ще стане , ако пропусна яйцата? Така синът ще ми задава по-малко въпросът - Какво е това?


 Profile  
 
 Рецепта: Супа от лапад
Сготвено на: 06 Май, 2005 11:47 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Не бих ви съветвала да не я застройвате.Ако ще ядем нещо,аз съм на принципа да е вкусно.Е от супата днес остана една купичка.А ако не понасяте застройка от яйца си пригответе варено от свинско или пилешко. и то едоста вкусно.Лека вечер.


 Profile  
 
 Рецепта: Супа от лапад
Сготвено на: 07 Май, 2005 10:58 am Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Баба ми на подобна на тази супа слагаше варени яйца, нарязани на кръгчета. А ако се сложи и сметана или хубаво кисело мляко, става нещо невероятно вкусно :facelick:


 Profile  
 
 Рецепта: Супа от лапад
Сготвено на: 07 Май, 2005 9:35 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Аз по принцип ги правя супичките най-често без застройка.Но нямам нищо против да пробвам всякакви варианти. Преди и шкембе не поглеждах,но сега кусам по религиозно - политически причини. (Важно е най-вече да има чесън и люто).


 Profile  
 
 Рецепта: Супа от лапад
Сготвено на: 07 Май, 2005 10:05 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: без застройка е като гола вода.За вареното може.Дори и шкембе чорбата се застройва.А що се отнася до чесъна при нас той е задължителен и киселото мляко.Въпрос на вкус.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB