Значи, снощи моята нежна половинка реши да ме изненада с измислена от нея постна супичка, макар че знае какъв съм кръвожаден и как обичам мръвките. Ама след като опитах от творението й, забравих за момент за месата, толкова беше вкусна (не че си фаля булката, ама ...

)
Та ето ви съставките:
300 г млади компирчета, по възможност от ситните
300 г печурки
2 тиквички
1 вр. пресен лук
1 вр. пресен чесън
1 домат
2 кубчета зеленчуков бульон
зехтин
сол, черен "пиер"
пресен копър
Разтворила булката бульончетата според указанията. Отделно накълцала лука и чесъна и ги кавардисала в зехтин в голяма тенджера. Докато траела тази процедура, измила картофчетата и ги нарязала на колелца, същото направила и с гъбите и с тикветата. Домата топнала във вряща вода за минута-две, че да го обели и нареже на парченца.
Към лука и чесъна добавила гъбките, задушила и тях и после изляла бульона и цамбурнала вътре компирите. След няколко минути ги последвали тиквичките. И те покъкрили известно време. Накрая сложила домата, овкусила със сол и "пиер" и поръсила с наскубан на едро копър. На загасен котлон цялата таз работа престояла 5 минути, докато копърът си пуснал миризмичката.
Позволих си да ви представя таз супичка, щото Мадам е на Вие с интернет. Дано и на вас ви е така вкусна, както беше на мен.