Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Апр, 2018 10:23 pm Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Апр, 2006 9:00 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Едва на скоро успях да сколасам и да напарвя тази рецпта, макар вече няколко месеца да точех лиги по нея.. :twisted: .Какво да ви кажа,че да не се повторя.. :roll:- СТРАШНА Е!Просто върхът на сладоледа!Бях се наканила да впечатлявам гости с нея ,но в последният момент ,менюто се промени .. :-? Но следващият път, ще им събера очите.. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 5:01 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Ето какво получих по пощата по повод тази рецепта:

Quote:
Здравейте,

Веднъж изпратих мъжа ми да купи сирене, за да направя пълнени чушки със сирене и яйца. Обаче той ми донесе две бучки сирене Дунавия. Не знаех какво да правя с него и за да не го хвърля, потърсих чрез търсачка рецепти със сирене Дунавия. Излезе една тема "Пълнени пилешки бутчета със сирене Дунавия". Това беше от форума на БГ Кулинар. Рових се много в сайта за да намеря рецептата, но без успех.

Така или иначе оттогава все за тази рецепта си мисля, понеже жената (б.ред. Лудетина) много я хвалеше - било много вкусно и представително ястие и мисли да впечатли гости с него. Да си оближеш пръстите.

Аз имам бебе на 3 месеца и все още го кърмя. Много съм пощелива. Гърдите много ме боляха една седмица - направо ужас. Сега се поуспокоиха, но постоянно си мисля за тази рецепта. Моля, помогнете ми!


Помагайте на жената!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 5:47 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Нямам първи брой :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 6:15 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
И аз като прочетох коментара на ludetina, нещо отвътре ме зачовърка силно за тази рецепта, но за съжаление нямам първите броеве на списанието. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 8:47 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Спокойствие и здрава храна, другарки и другари!

Говори Главният! :mrgreen:

В понеделник, 7 август, ще пусна рецептата. Само моля някой да ми напомни, най-добре на ЛС.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Авг, 2006 11:29 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Юли, 2006 12:51 pm Чет
Мнения: 2
Говори един абсолютен фен, ефективен пласьор, ако питате зарибената Пепчо.

Пълнени пилешки бутчета със сирене "Дунавия"

Пу първа г-н Главен 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2006 11:05 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хи-хи, някой ме е изпреварил!

Сега, ако бях зъл модератор, както някои хора с тестени имена :mrgreen: , щях да ти изтрия поста и да пусна аз рецептата. Ама не съм зъл, а благодарен, че ме отмени, Морена.

В понеделник може пък да пусна снимчицата.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2006 11:47 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Юли, 2006 12:51 pm Чет
Мнения: 2
Пълнени пилешки бутчета със сирене "Дунавия"

за 6 порции

12 бр. пилешки долни бутчета
1 ск. пресован чесън
125 г сирене Дунавия или извара
100 г спанак нарязан фино
100 г шунка, нарязана на ситно
1ч.л. смлян кориандър
1 к.л. настъргано индийско орехче
2 с.л. зехтин
30 г масло
черен и червен пипер

В сгорещеното масло се запържва леко чесънът, прибавя се спанакът и се разбърква, докато позавехне. В купа се смесват сиренето, спанакът, шунката, индийското орехче и черен п-р на вкус. Всичко се обърква добре. Внимателносе повдига кожата на всяко бутче, слага се от плунката и отново се покрива с кожа. Отгоре се намазва със зехтин и червен п-р. Бутчетата се пекат на 180°С за около 30 мин.., докато месото омекне.


Image

Снимката е от списание "Меню". Бел. зъл мод.


Attachments:
dunaviqbut.JPG [26.42 KiB]
Downloaded 3 times
 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2006 12:10 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Аз благодаря на Morena за рецептата и отивам за бутчета и спанак. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2006 1:12 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
A, на главсека кой ще благодари :mrgreen: ?


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2006 2:56 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ура, ура, ура!
Само MR.LAZY Image
:mexwave: :mexwave: :mexwave: :mexwave:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2006 3:27 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Имах предвид Главния секретар на ЦК на БКП, а не своята скромна особа :oops:.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2006 3:37 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Като сложиш аватар на Главния секретар на ЦК на БКП, веднага.
И забележи, че не коментирам скромна особа .
:mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2006 9:20 am Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Рецептата вече има и снимка, благодарение на Генсека на БКП - другаря Алеко Живков :P :lol: :lol: :mrgreen:.

Шефе, фнимавай в картинката! :mrgreen: , че мога да ти изтрия постчето.
ГенСекът


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB