Каша от коприва с яйца и орехи
за 4 порции
Необходими продукти:
1 кг коприва
1 вр. пресен лук, нарязан на ситно
125 г масло
60 г брашно
100 г орехови ядки, едро смлени
4 бр. яйца
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Копривата се измива добре и се попарва за 3-5 мин. във вряща подсолена вода. Изцежда се и се нарязва.
2. Маслото се разтопява и в него се запържва лукът, прибавя се брашното, копривата и се залива с гореща вода (около 800 мл). Бърка се докато се получи умерено гъста каша. Слагат се орехите и кашата се оставя да поври 5 минути. Подправя се на вкус с лимонов сок и пипер.
3. Готовата каша се изсипва в тава, отгоре се чукват яйцата и се слагат във фурната да се забулят.
Ако искате да коментирате тази тема, моля направете го тук, като цитирате точно заглавието.