Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Окт, 2019 12:43 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 11 Авг, 2006 11:00 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Пролетни зеленчуци по китайски

За 4 порции

Необходими продукти:
2,5 с.л. олио
1,5 с.л. сусам
2 бр. моркови, нарязани на пръчици
100 г зелен фасул, бланширан и облят с ледена вода или замразен
6 бр. печурки
2 бр. тиквички, нарязани на пръчици
2 с.л. соев сос
2 с.л. бяло вино
1 ск. пресован чесън

Начин на приготвяне:
1. Сусамът се запържва до златисто в половин лъжица загрято олио. Семената се изсипват върху кухненска хартия или салфетка, за да се попие излишната мазнина.
2. Останалото олио се слага в уок или дълбок тиган и се загрява. Първо се запържват за 2 мин. морковите, след това се прибавят фасулът и гъбите. Запържват се около минута, прибавят се тиквичките и всичко се бърка още 3-4 мин., докато зеленчуците станат крехки. Прибавят се соевият сос, виното, чесъна и сусама. Разбърква се и се сервира.

Ако искате да коментирате тази тема, моля направете го тук, като цитирате точно заглавието.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB