Пролетни зеленчуци по китайски
За 4 порции
Необходими продукти:
2,5 с.л. олио
1,5 с.л. сусам
2 бр. моркови, нарязани на пръчици
100 г зелен фасул, бланширан и облят с ледена вода или замразен
6 бр. печурки
2 бр. тиквички, нарязани на пръчици
2 с.л. соев сос
2 с.л. бяло вино
1 ск. пресован чесън
Начин на приготвяне:
1. Сусамът се запържва до златисто в половин лъжица загрято олио. Семената се изсипват върху кухненска хартия или салфетка, за да се попие излишната мазнина.
2. Останалото олио се слага в уок или дълбок тиган и се загрява. Първо се запържват за 2 мин. морковите, след това се прибавят фасулът и гъбите. Запържват се около минута, прибавят се тиквичките и всичко се бърка още 3-4 мин., докато зеленчуците станат крехки. Прибавят се соевият сос, виното, чесъна и сусама. Разбърква се и се сервира.
Ако искате да коментирате тази тема, моля направете го тук, като цитирате точно заглавието.