Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Юли, 2018 9:29 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 11 Авг, 2006 11:03 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Естонска зелена супа

За 6 порции

Необходими продукти:
500 г телешко месо
3 л вода
1 бр. морков
1 гл. лук
1 бр. корен магданоз
1 с.л. брашно
1 с.л. масло
700 г листни зеленчуци - киселец, коприва, листа от цвекло
3 бр. твърдосварени яйца
200 г заквасена сметана
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на кубчета и се слага в студената подсолена вода да се вари, като внимателно се отпенва. Лукът, морковът и магданозът се нарязват на дребно и се задушават в маслото, прибавя се брашното. Задушените зеленчуци се слагат в месния бульон.
2. Листните зеленчуци се измиват добре и се нарязват. Прибавят се към бульона 5-10 мин. преди края на варенето.
3. Супата се сервира с половин яйце, нарязано на кубчета, и лъжица сметана.

Ако искате да коментирате тази тема, моля направете го тук, като цитирате точно заглавието.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB