Петровски пилешки курбан
за 6-8 порции
Необходими продукти:
1 бр. кокошка
1 гл. лук
1 бр. моркови
1 бр. дафинов лист
4 бр. карамфил
1/2 гл. целина
100 г пресни гъби
100 г зелени домати (по желание)
2 бр. зелени пиперки
2 с.л. Maggi "Вълшебен вкус" универсална зеленчукова подправка
Начин на приготвяне:
1. Главата лук се сцепва на четири и се набожда с карамфила.
2. Кокошката се нарязва на порции.
3. Месото се залива със студена вода, прибавят се лукът, морковът и целината, нарязани на едро, и дафиновият лист. Слага се на огъня и се вари, докато месото омекне.
4. Бульонът се прецежда и в него се връща само кокошката. Ако е много мазен, курбанът се охлажда в хладилника. Когато замръзне, се отстранява мазнината и отново се слага на огъня.
5. Останалите зеленчуци и чубрицата се нарязват на ситно и се слагат при пилето. Така врат още 5 мин. Прибавя се Maggi "Вълшебен вкус" универсална зеленчукова подправка. След 10 мин. се сваля от огъня. Сервира се по желание със счукан чесън и лимонов сок или оцет.
Ако искате да коментирате тази тема, моля направете го тук, като цитирате точно заглавието.