Пилешки крокети
за 4 порции
Необходими продукти:
250 г пилешко месо, сварено или печено, нарязано на много ситно или смляно
90 г масло
170 г брашно
250 г горещо прясно мляко
125 г извара
60 г кашкавал тип "Балкан"
2 с.л. нарязан магданоз
125 г галета
1 бр. яйце, леко разбито
олио за пържене
сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Маслото се разтопява, в него се слагат 45 г брашно, разбърква се за 30 сек, прибавя се млякото и се вари 4-5 мин., докато се сгъсти хубаво. Маха се от котлона, прибавят се изварата, месото, кашкавалът, магданозът, разбърква се добре и се изстудява в хладилника.
2. От сместа се оформят крокети, които първо се овалват в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Слагат се в чиния, покриват се с фолио и отново се охлаждат за 15 мин.
3. Изпържват се до златисто в много мазнина, отцеждат се и се сервират със зелена салата.
Ако искате да коментирате тази тема, моля направете го тук, като цитирате точно заглавието.